fredag 25 september 2009

Den moderna ekostaden

I den moderna ekostaden är jantelagen avskaffad. Det är en utvecklings- och tillväxtinriktad stad som hela tiden pulserar av liv. Människor som möts, människor som handlar, människor som umgås.

Stadsbilden består av spännande arkitektur som inspirerar och stimulerar betraktaren, ibland kanske till och med provocerar.

Genomgående för planeringen är de höga teknologiska ambitionerna. I den moderna ekostaden strävar vi efter att varje nytt hus byggs i miljöteknikens framkant.

Genom en fruktbar samverkan mellan stadsbyggnadskontoret och byggherrar söks hela tiden nya spännande lösningar. Framtiden är vår drivkraft, livskvalitet är vårt mål. I den moderna ekostaden finns utrymme för individualism och personliga livsval. Den fria tanken driver utvecklingen fram åt samtidigt som den skapar en mångfald i stadsbilden och en dynamik i väsbybornas samvaro.

Frihet och kreativitet har vunnit över offentligt kontrollbehov. Genom att släppa fram ett kreativt samhällsklimat där framåtanda, urbanism och höga miljöambitioner förenas kan vi skapa ett verkligt modernt, attraktivt och grönt Väsby.

I den moderna ekostaden försöker vi inte förutse framtiden, vi försöker skapa den.

Det är vår vision för den moderna ekostaden

1 kommentar:

Ingrid sa...

Snyggt! Välkommen ut i bloggsfären!