söndag 11 oktober 2009

Miljöpartiet och grusgropen

Ingen lär väl ha missat att den stora debatten i Väsby för tillfället handlar om utbyggnadsfrågor, framförallt i de västra kommundelarna. Miljöpartiet gör nu allt för att exploatera några människors oro och måla upp en bild av att Runbyskogen skulle vara hotad. Alla som har sett underlaget för arbetet i de västra kommundelarna kan se att detta är falskt. Tvärtom är det tydligt i Stadsbyggnadskontorets uppdrag att Runbyskogen ska värnas.

I det senaste numret av tidningen Vi i Väsby kan man läsa att miljöpartiet söker pengar från Ax:on Johnsson-stiftelsen för att anlita en arkitekt som ska rita bostäder i Älvsundadalen, dvs den stora grusgropen bakom SÖRAB:s återvinningscentral. Väl bekomme. Att markägaren väldigt tydligt deklarerat att man inte har tänkt bygga bostäder i gropen, eller att stadsbyggnadskontorets mätningar visar att det vore direkt olämpligt tycks inte bekomma miljöpartiet.

Man förefaller vara så desperata vid att klamra sig fast vid detta "alternativ" till all annan bebyggelse i Väsby att man är beredd att helt bortse ifrån alla relevanta fakta. Verkligheten är att miljöpartiet inte vill att det ska byggas några nya bostäder i Väsby. Man vill bygga en mur runt kommunen och stänga ute omvärlden. Det kanske vore praktiskt i den miljöpartistiska världen men vi i Väsbycentern vill skapa en öppen och dynamisk kommun som välkomnar som vill komma hit.

Inlägg på Väsbycentern pingas på Intressant.se och Upplands Väsbybloggkartan.se!

2 kommentarer:

Anonym sa...

1) är en ny väg rätt genom hjärtat av Runsbyskogen att bevara RUNBYSKOGEN?

2) Är precis som centerns partiledare helt villiga att exploatera kairohöjden ett sätt att bevara Runbyskogen?

Ta nu och samla ihop dig

Johan Magnusson sa...

Anonym:
Tack för dina kommentarer. Den som tittar på planerna för utbyggnaden av västra Väsby ser lätt att Runbyskogen inte på något sätt är hotad. Tvärtom är ett av de mycket tydligt uttryckta uppdragen att Runbyskogen och Järvakilen ska värnas.

En del av vitsen med utvecklingen av västra Väsby handlar om att tillgängliggöra dessa naturområden för fler väsbybor. Poängen är att hela Väsby ska få tillgång till Mälarstranden samtidigt som vi skapar nya attraktiva bostäder.

mvh, Johan Magnusson