tisdag 7 september 2010

Urstark Maud Olofsson i SVT:s partiledarutfrågning

Ikväll hade turen kommit till Maud Olofsson att möta Anna Hedenmo och Mats Knutsson i SVT:s partiledarutfrågning.

Hedenmo och Knutsson gick ut hårt med frågor kring en skrivning i centerpartiets valmanifest från 2006 om ursrprungmärkning av mat. Man ägnade därefter mycket kraft åt att sätta press på Maud Olofsson, framför allt i frågor om kärnkraften och styrningen av vattenfall.

Maud var på samma gång såväl samlad och fokuserad som lugn och avslappnad. Hon gav tydliga och raka svar och hon var också pedagogisk, exempelvis med förutsättningarna för att styra statliga bolag. Hon vågade också vara tydlig med en sak som förvånande få har orkat beskriva, nämligen att i en kompromiss är det inte självklart att man älskar alla delar men man accepterar dem för att helheten är bra.

Sammanfattningsvis gjorde Maud ett starkt och engagerat intryck som säkerligen övertygade många om att Sverige behöver fyra år till med Centerpartiet och Alliansen. SvD, DN, Aftonbladet och Expressen understryker på olika sätt Mauds starka insats.

Johan Ingerö, Magnus Andersson, Albin Broman, Miljödebatt är några som skriver klokt om utfrågningen. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inlägg på Väsbycentern pingas på Intressant.se och Upplands Väsbybloggkartan.se!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte ens den mest inbitna C-människa kan väl ha förtroende för Maud? Kärnkraften, öppenhetsmanifestet, osv. Gång på gång svikit väljarna.

Anonym sa...

Jo Maud samarbetar gärna med kommunister om de finns i Kina. Att de avrättar 10 000 personer per år är tydligen OK. Att det sitter 100 000-tals i fångläger är också OK om man är centerpartist. Att ställa sig på nazisternas sida på 30-talet var också OK.

Johan Magnusson sa...

Två minst sagt intressanta anonyma kommentarer.
Anonym 1) Jo, Maud har stöd i Centerpartiet. Energiöverenskommelsen är historisk i så måtto att förnyelsebar energi får en aldrig tidigare skådad utveckling och Sverige får världens mest ambitiösa klimatpolitik.

Anonym 2) Helt obegriplig kommentar. Inget av det du skriver har stöd i något Maud har sagt eller i verkligheten över huvudtaget. Det Maud sade, och som mig veterligen inget parti är emot, är att det är bättre att möta Kina med dialog och öppenhet om man vill ha utveckling. Kommentaren om nazisterna är bara löjlig och förtjänar ingen kommentar.