måndag 1 februari 2010

Väsby befäster ledarskapet i miljöarbetet

Centerpartiet gick till val på en ny miljöpolitik som bygger på struktur och systematik istället för den då förda politiken som vi ansåg bestod mest av lösa hugskott och plakatpolitik. Vi var starkt kritiska mot den dåvarande, rödgröna majoriteten som inte orkade prioritera och somöver huvud taget inte tycktes ha någon plan med sitt miljöarbete.

Efter tre års stenhårt arbete antog kommunstyrelsen ikväll det nya miljöledningssystemet för Upplands Väsby. Därmed är en otroligt viktig grund för den nya miljöpolitiken lagd. Nu finns ett genomarbetat system för hur och vilka miljöfrågor som ska prioriteras och miljöfrågorna blir en del av kommunens ledningssystem.

Under våren ska detta revideras och till sommaren blir vi som första Stockholmskommunen och andra kommunen i Sverige miljöcertifierad enligt ISO 14001. Det innebär att Väsby befäster ledarskapet i kommunalt miljöarbete. Men framförallt innebär det att vi har byggt en plattform för att bättre kunna möta de utmaningar som vi har framför oss i miljöpolitiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inlägg på Väsbycentern pingas på Intressant.se och Upplands Väsbybloggkartan.se!

Inga kommentarer: