onsdag 11 augusti 2010

Inte höger eller vänster utan framåt eller bakåt

Alliansen presenterade idag det gemensamma kampanjmaterialet. Valet står inte i första hand mellan höger och vänster, utan framåt eller bakåt. Ska vi gå tillbaka till ett samhälle där människor sjukskrevs för att dölja arbetslösheten? Där bara de rikaste hade råd att köpa hjälp med städningen, där det var politiker och tjänstemän som bestämde hur vi ska leva våra liv? Eller vill vi fortsätta att utvecklas mot ett land där vi har allt större egenmakt, där det blir allt lättare att få ett jobb, där det blir allt enklare och allt lönsammare att driva företag?

Inget tema kunde vara mer träffande för Upplands Väsby. Sedan Centerpartiet och Alliansen kom till makten här har vi genomdrivit en väldig massa reformer som flyttat makten från kommunhuset hem till människors köksbord. Detta har uppmärksammats i många sammanhang, bland annat av tidningen Dagens samhälle som redan 2007 granskade nyblivna borgerliga kommuner och konstaterade att Upplands Väsby är den kommun där maktskiftet märkts mest.

Mer än någon annanstans står valet i Väsby mellan framåt eller bakåt. Vill väsbyborna tillbaka till den grå småstaden, där politikerna valde förskola och skola åt barnen, där det bara finns en leverantör av hemtjänst och boenden för våra äldre, där det bara fanns ett företag som erbjöd bostäder i hyresrätt, där det var omöjligt att få fram några byggplaner och de byggplaner som skapades lockade ingen att vilja bygga? Eller vill vi fortsätta att utveckla Väsby till en öppen, välkomnande och attraktiv stad där människor är fria att skapa sin framtid? Det är frågan som ställs på sin spets den 19 september.

Läs vad andra bloggare skriver om ,
Bland andra:

Inlägg på Väsbycentern pingas på Intressant.se och Upplands Väsbybloggkartan.se!

Inga kommentarer: