fredag 13 augusti 2010

Vänsterkartellen vill skicka ut folk i arbetslöshet


Under Centerpartiets valkonvent förra helgen berättade en företrädare för hemtjänstföretaget Homemaid att man i princip var beredd att fördubbla dagens personalstyrka på 500 personer. Detta förutsätter helt och hållet ett förnyat förtroende för alliansregeringen. Samtidigt håller man på att upprätta varsellistor för den eventualitet att det blir maktskifte i valet.

Idag berättar SVT samma historia. Vänsterkartellens besked att man tänker skrota RUT-avdraget skulle innebära att ungefär hälften av de som jobbar inom branschen förlorar sina jobb. Enligt Almega har ungefär 75% av de som fått jobb tack vare RUT kommit direkt från arbetslöshet. Det är alltså flera tusen människor med svag ställning på arbetsmarknaden som vänsterkartellen nu vill sparka ut i arbetslöshet.

Det viktigaste du kan göra för att bevara RUT är naturligtvis att rösta på centerpartiet, eller på något annat alliansparti. Du kan också själv delta i kampanjen för att rädda RUT via Rör inte RUT som bland annat säljer kampanjmaterial, eller via RUT-upproret som drivs av en RUT-entreprenör. Där kan du bland annat skriva på uppropet, lämna kommentarer och lära dig mer om avdragets betydelse. Jag rekommenderar alla de tre ovanstående metoderna.

Läs andra bloggares åsikter om , , , .

Inlägg på Väsbycentern pingas på Intressant.se och Upplands Väsbybloggkartan.se!

Inga kommentarer: